Collecten

Zondag 1 september

Eerste collecte: Wijkdiaconie
De bestemmingen vindt u in de wijkberichten in deze Kerk in Stad of ontvangt u op een andere manier van uw wijkdiaconie.

Tweede collecte: PKN: nieuwe vormen van Kerk-zijn
Elk jaar starten er nieuwe pioniersplekken en andere vormen van kerk-zijn. Dat zijn nieuwe plekken waar mensen de liefde van God kunnen ervaren. De Protestantse Kerk ondersteunt initiatieven die zich richten op doelgroepen die niet of nauwelijks meer in bestaande kerken komen, of die zich richten op regio’s waar de kerk kwetsbaar is. Veel van deze nieuwe gemeenschappen slagen erin om jongere generaties of mensen met een multiculturele achtergrond te betrekken bij activiteiten rondom geloven. Met je gift in de collecte steun je het missionaire werk van de Protestantse Kerk, zoals de ondersteuning van nieuwe plekken van geloof, hoop en liefde. Van harte aanbevolen.

Zondag 8 september

Eerste collecte: Diaconie PGG
De opbrengst is bestemd voor de diaconie van de Protestantse Gemeente Groningen. Hiermee worden diaconale werkzaamheden in de stad ondersteund en wordt ook aan andere doelen, projecten of organisaties bijgedragen, zowel lokaal als internationaal. Kijkt u eens op www.diaconieinstad.nl voor meer verhalen en informatie.

Tweede collecte: Het hele jaar met jongeren op weg
Onderzoek maakt duidelijk dat kerken die jongeren serieus nemen en ervoor zorgen dat ze zich thuis voelen, meer aantrekkingskracht op hen hebben. De Protestantse Kerk ondersteunt gemeenten om aantrekkelijk te zijn voor jongeren door het aanbieden van seizoenspakketten. Deze pakketten bevatten methoden, spellen en werkvormen voor jeugdgroepen, clubs en gezinnen. Er zijn vijf pakketten: voor jonge kinderen, oudere kinderen, tieners, jongeren en intergeneratief kerk-zijn. De materialen zijn uitgedacht in samenwerking met lokale gemeenten en worden steeds opnieuw aangevuld.

Cover nummer 15

Editie 15 - 2024

Lees meer Bekijk pagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief