Collecten

Zondag 13 oktober

Eerste collecte: Diaconie in Stad
De opbrengst is bestemd voor de diaconie van de Protestantse Gemeente Groningen. Hiermee worden diaconale werkzaamheden in de stad ondersteund en wordt ook aan andere doelen, projecten of organisaties bijgedragen, zowel lokaal als internationaal. Kijkt u eens op www.diaconieinstad.nl voor meer verhalen en informatie.

Tweede collecte: Protestantse Kerk – Pioniersplek brengt de kerk naar de mensen toe
In Nederland gaan steeds minder mensen naar de kerk. Maar dat betekent niet dat er geen behoefte is aan zingeving. Kerken spelen hierop in met pioniersplekken, een nieuwe vorm van kerk-zijn. De afgelopen tien jaar ontstonden zo’n 180 pioniersplekken binnen de Protestantse Kerk. Ze vormen nieuwe christelijke geloofsgemeenschappen voor diverse doelgroepen die nu niet kerkelijk betrokken zijn.

Zondag 20 oktober

Eerste collecte: Kerk in Actie – Indonesië: Kerk versterkt werk en positie van boeren
Het is niet eenvoudig om als boer in Zuid-Sumatra het hoofd boven water te houden. Veel boeren zijn arm en door het verbouwen van exportgewassen is de grond uitgeput. Yabima, partnerorganisatie van Kerk in Actie, stimuleert boeren te kiezen voor het verbouwen van voedselgewassen voor eigen gebruik of verkoop op de lokale markt. Via trainingen leren boeren over ecologische landbouw, zodat de grond zich herstelt, en om zelf zaden en organische mest en bestrijdingsmiddelen te produceren. Doordat zij niet langer zaden of chemische middelen hoeven te kopen, dalen hun kosten en stijgt hun inkomen. De opbrengst van deze collecte wordt verdubbeld door de Diaconie van de Protestantse Gemeente Groningen.

Tweede collecte: Wijkwerk
Met deze collecte worden in iedere wijkgemeente eigen, verschillende doelen bekostigd. Te denken valt aan wijkavonden, liturgieën, jeugdactiviteiten, sommige bijzondere kerkdiensten of vieringen, of zelfs aan administratiekosten.

Cover nummer 18

Editie 18 - 2024

Lees meer Bekijk pagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief