Collecten

Zondag 27 oktober

Eerste collecte: Kledingbank Maxima (Groningen)
Kledingbank Maxima Stad is een modezaak waar cliënten van de voedselbank Groningen kunnen komen winkelen. Of via een verwijzing. Er is nieuwe en gebruikte kleding. Kledingbank Maxima is een modezaak met paskamers, alleen zonder kassa.

Tweede collecte: Stedelijk Kerkenwerk
De tweede collecte is een extra bijdrage in de uitgaven binnen onze eigen gemeente. Met deze bijdrage stimuleren we de aandachtspunten uit ons beleidsplan. U kunt hierbij denken aan: Onderzoek naar en uitvoering van energiebesparingsmaatregelen. Zoals u kunt begrijpen, is het niet eenvoudig om onze kerkgebouwen te isoleren en is hier veel geld voor nodig.

Zondag 3 november

Eerste collecte: Opleiding thuiszorgwerkers in Libanon
Door de zware economische crisis in Libanon zoeken veel jongeren werk in het buitenland, waaronder veel ervaren verpleegkundigen. Ouderen blijven alleen achter als hun kinderen zijn vertrokken. Hierdoor is er veel vraag naar thuiszorgwerkers. Dat biedt Libanezen en Syrische vluchtelingen in het land de kans om in deze sector aan de slag te gaan. Kerk in Actie ondersteunt medische trainingen voor Libanezen en Syrische vluchtelingen. Na de training en hun diplomering kunnen ze vrijwel direct aan het werk en ook beter zorg verlenen aan hun eigen familieleden en buren. Dat biedt hoop voor de toekomst!

Tweede collecte: Stedelijk Kerkenwerk
De tweede collecte is een extra bijdrage in de uitgaven binnen onze eigen gemeente. Met deze bijdrage stimuleren we de aandachtspunten uit ons beleidsplan. U kunt hierbij denken aan: Het in stand houden van meerdere vierplekken in onze stad. We zijn erg blij dat we op meerdere plekken in de stad dicht bij mensen kunnen zijn. Daar kunnen we relevante kerkelijke activiteiten houden, diaconale initiatieven ontplooien en er zijn voor mensen in en om de kerk.

Cover nummer 19

Editie 19 - 2024

Lees meer Bekijk pagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief