Kerk in Stad wordt gratis en digitaal

Beste lezer van Kerk in Stad,

Het staat al een tijd te gebeuren: vanaf januari 2025 wordt Kerk in Stad een digitaal platform. Door stijgende prijzen en een dalend abonneebestand is een papieren kerkblad niet meer werkbaar en wordt dat bovendien steeds exclusiever. We gaan dus helemaal de andere kant op: een volledig gratis, prettig leesbaar, toekomstbestendig digitaal blad. Dat betekent niet dat we mensen vergeten die moeite hebben met het lezen van een digitaal kerkblad.

Digitaal platform
Een digitale Kerk in Stad betekent meer dan het wegvallen van het papieren blad. Kerk in Stad wordt voor iedereen gratis beschikbaar. Zo worden alle mensen bereikt die zich bij Kerk in Stad betrokken voelen – ook wie nog geen abonnement had. Daarnaast wordt de website visueel aantrekkelijk, met een eenvoudige navigatiefunctie. Er komt een beschermde omgeving voor de wijkberichten – zo kunnen we nog steeds elkaars berichten lezen, maar beschermen we ook de privacy. Nieuwe artikelen worden onder de aandacht gebracht via robuuste sociale media en een digitale nieuwsbrief. En natuurlijk kunt u ook nog steeds naar de artikelen luisteren!

Kerk in Stad-app
Na een evaluatie hebben we besloten dat we niet doorgaan met de Kerk in Stad-app. Het beperkte gebruik weegt niet op tegen de kosten, dus zetten we in op een website die ook op smartphone en tablet goed te lezen is. Voor de lezers uit gemeenschappen die gebruikmaken van de Scipio-app: we gaan werken aan het koppelen van de wijkberichten.

Overstappen
In de komende maanden krijgt u als lezer nog uitgebreide informatie over het aanmaken van een digitaal account om de wijkberichten te kunnen lezen. Met plaatjes! Bovendien staan er mensen klaar om te helpen als u er niet uitkomt. Het is misschien even wennen, maar het wordt heel mooi!

Papier
Het is belangrijk dat iedereen die dat kan ook echt overstapt op digitaal. De papieren versie is namelijk nogal duur, en dat wordt deze door de stijgende kosten steeds meer. Maar natuurlijk zijn er ook mensen die het blad niet digitaal kunnen lezen, en die verdienen net zo goed toegang tot het blad. In de komende maanden hoort u hoe u kunt aangeven dat dit voor u geldt. We zorgen dan dat u een papieren exemplaar blijft ontvangen.

Vragen
Hebt u nu al vragen? Bel dan naar het Kerkelijk Bureau op dinsdag of donderdag tussen 9:00 en 16:00 uur, tel. (050) 318 36 36.

Stichting Kerk in Stad: Annelies Noordhof-Hoorn, Cor van der Klaauw, Nick Everts

cover nummer 16

Editie 16 - 2024

Lees meer Bekijk pagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief