Redactioneel
Annejet Fransen

Jaargang 25, nummer 10

Beste lezer,

Het leven is vol raadsels. Waarom staat er een zeemeerman op een driehonderd jaar oude preekstoel? Wat wilde Napoleon met de Nederlandse kerktorens? Hoe ben je een activist als je overprikkeld raakt van demonstraties?

In dit nummer lees je (gedeeltelijke) antwoorden op deze raadsels. Tonko Ufkes bedenkt wat die mysterieuze figuur op de preekstoel kan betekenen, luidmeester Jan Roeland vertelt over klokken en torens aan Alice Henkel en Jasja Nottelman interviewde sociaal betrokken kunstenaar Sanne Boekel.

Andere raadsels zijn moeilijker te beantwoorden, of vragen daar niet eens om. Annemarie van der Vegt kreeg een klein wonder van kwetsbaarheid van een man die nooit knuffelt (Bij de Tijd). Emerson Terinathe werd even van zijn stuk gebracht door een onverwachtse ontmoeting met een vreemde in de sportschool. Een kerkganger kwam terug in de ouderlijke kerk omdat ze van die ouder afscheid moest nemen.

Hilde Boekeloo schrijft over dit alles in Kerk en Theologie: het Godswonder van mensen “die het paradijs tevoorschijn denken, en glimpen ervan aan anderen tonen.” De Pinksterwind waait door de kille wereld.

Vriendelijke groet,
Annejet Fransen

Voorkant editie 10.JPG

Editie 10 - 2024

Lees meer Bekijk pagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief