Redactioneel

Beste lezer,

Welk beeld komt u voor ogen als u denkt aan het woord ‘christen’? Het zou weleens kunnen dat dit beeld niet meer klopt, zegt ds. Pieter Versloot in Bij de Tijd. Voor dit nummer ging hij ook op bezoek bij de Russisch-Orthodoxe Kerk hier in Groningen en maakte er een viering mee.

Buurtpastor Ruth Pruis pleit voor het vieren van de sabbat, de vrije dag voor God en rust, in Kerk en Theologie. Een manier om rust en verstilde aanbidding te vinden, is een pelgrimstocht. Die ondernam kerkelijk werker Jolanda Tuma met haar dochter door Noord-Zweden. Ze volgde de merktekens van de teksten van Dag Hammarskjölds, de vroegtijdig gestorven Secretaris-Generaal van de Verenigde Naties.

Niet zó hoog in de internationale politiek en nog springlevend, doch ook indrukwekkend is (bijna-)Stadjer Hein Bloemink, geïnterviewd door Reinder de Jager. Bloemink is journalist, podcaster, auteur en de bedenker voor een veelgebruikt platform in de zorg.

Kerkelijke gemeenten raken rond deze tijd, na alle hoogtijdagen en bijzonder zondagen, soms een beetje in zomerslaap. Maar vrees niet: in de komende maanden blijft er genoeg te doen, te beleven en te rusten. Ook in Kerk in Stad.

Vriendelijke groet,
Annejet Fransen

voorpagina nummer 11.JPG

Editie 11 - 2024

Lees meer Bekijk pagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief