Redactioneel

Jaargang 25, nummer 12

Beste lezer,

Het kan u bijna niet ontgaan zijn: muziektheatervoorstelling Op het Spel was een groot succes in mei. In dit nummer vindt u een terugblik met vooral heel veel mooie foto’s. Maar we kijken ook vooruit naar alweer een bijzonder en geëngageerd evenement: kunstperformance Helsche Boosheit op Roze Zaterdag. Henk Binnekamp interviewde de kunstenaars die eraan meewerken.

In Bij de Tijd schrijft Jan Wijbenga over belasting, rijkdom, geld en gemeenschap. Bezit heb je te leen en neem je niet mee na je dood. Wat betekent dat voor hoe je naar geld kijkt – en wat je daarmee doet?

Bij het Pepergasthuis hebben ze daar al bij het ontstaan van de gemeenschap over nagedacht en besloten dat een deel van hun vermogen moest worden belegd op een manier waarop het goed kon doen. Vandaar: Oikocredit. Hebt u wel eens nagedacht over wat een ethische manier is om de vermogens van kerken in te zetten?

Atze van Wieren staat in ‘Kerk en Theologie’ stil bij de verschillen in geloofsbeleving die een andere vertaling kan opleveren. Heeft God de wereld geschapen, of doet Hij dat nog steeds? En wat betekent dat voor ons als gelovigen?

Tonko Ufkes onthult weer een van die mysterieuze maar mooie panelen op de preekstoel van Zweeloo. Dit keer: hemelse muziek…

Vriendelijke groet,
Annejet Fransen

Voorpagina nummer 12.JPG

Editie 12 - 2024

Lees meer Bekijk pagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief