Redactioneel

Jaargang 25, nummer 13

Beste lezer,

De zon is eindelijk door de juniregen gebroken en de afgelopen nummers lijken grotendeels op tijd te zijn bezorgd. Hoera!

We zijn in een tijd van het jaar zonder hoogtijdagen beland. Maar de grote feesten zijn het hele jaar door relevant, dat bewijst dit nummer wel.

Ds. Jan Willem Nieboer neemt ons mee naar Pasen via de musical Jesus Christ Superstar, die onlangs in een grimmige uitvoering in Martiniplaza te zien was. Kerk en Theologie gaat over Pinksteren, maar dan eigenlijk het joodse Pinksteren, dat net achter de rug is. Tiemo Meijlink schrijft over drie krachtige en fascinerende figuren uit het boek Ruth.

INLIA vertelt het verhaal van een ‘omgekeerde’ Ruth: een vrouw die het dappere besluit neemt terug te keren naar haar geboorteland, en zo nieuw perspectief vindt.

Ook Alexandra Matz maakt een balans op. Ons nieuwe redactielid onderzocht wat de impact van de Protestantse Theologische Universiteit is geweest op kerkelijk Groningen – en andersom.

Tonko Ufkes sluit zijn serie over de wonderlijk (letterlijk) mooie preekstoel in Zweeloo af en begint meteen een nieuw tweeluik: Over varen en psalmen. Krijgt u al zin om erop uit te gaan?

Vriendelijke groet,
Annejet Fransen

voorpagina nummer 13.JPG

Editie 13 - 2024

Lees meer Bekijk pagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief