Redactioneel

Jaargang 25, nummer 15

Beste lezer,

Welkom terug! We beginnen voorzichtig weer – de meeste startzondagen zijn pas later in september – maar de artikelen zijn er natuurlijk niet minder op. Veel van het kerkelijk leven mag dan even pauzeren in de zomer, de wereld staat niet stil. Dat wordt wel duidelijk in dit nummer.

Als je geen thuis en geen dagelijks ritme hebt, kun je daar ook geen vrij van nemen. Annemarie van der Vegt schrijft in Bij de Tijd over de verhalen die ze voorzichtig mag opgraven en afstoffen in haar werk met dak- en thuisloze mensen.

Helaas pauzeren oorlogen en conflicten ook niet. Jan Willem Nieboer neemt een heel oud conflict onder de loep in Kerk en Theologie: dat tussen de broers Ismael en Isaäk. Hun relatie is niet alleen relevant met het oog op het hartverscheurende geweld in Gaza, maar ook voor Nederland.

Bij De Fontein hebben ze niet stil gezeten in de zomer, maar dat had een vrolijke reden: de natuur zit ook niet stil. De afgelopen jaren is er heel veel gegroeid in de Buurttuin, onder de goede zorgen van de Tuingroep. De op één na beste manier om dat te laten zien is met een serie foto’s van Petra Elzes en Alice Henkel (de beste manier is natuurlijk om zelf af en toe eens te gaan kijken).

Met onze remonstrantse medegelovigen kijken we intussen vast vooruit naar het komende najaar: een Preek van de Leek door bioloog prof. dr. Ciska Wijmenga met als titel ‘Gut feeling’. Ds. Berend Borger vertelt in Kerk en Samenleving hoe zij van darmbacteriën de sprong maakt naar verantwoordelijkheid en respect voor alles wat leeft.

Vriendelijke groet,
Annejet Fransen

Cover nummer 15

Editie 15 - 2024

Lees meer Bekijk pagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief