Redactioneel

Jaargang 25, nummer 16

Beste lezer,

Eigenlijk mag ik geen redactioneel schrijven voor dit nummer, want de artikelen zijn geredigeerd door mijn collega Allert van der Hoeven, die zo vriendelijk was mijn taken over te nemen terwijl ik van mijn vakantie genoot, laat in het seizoen. Maar ik doe het toch.

Dit startnummer wordt breed verspreid. Dat betekent dat het naar alle lidmaten van de PG Groningen en PG Damsterboord gestuurd wordt. Daar maken we gebruik van door vast wat informatie te geven over een belangrijke verandering die eraan zit te komen: de digitalisering van Kerk in Stad. Maar ook over de activiteiten die u kunt verwachten in het komende kerkelijke seizoen.

Ds. Pieter Versloot ontdekte via een vakantieovernachting een nieuwe manier om naar God te kijken. Dat kan, als je een dominee bent – gelukkig deelt hij deze bijzondere ingeving met ons in Bij de Tijd. Dick Tieleman neemt ons in Kerk en Theologie mee van mystici naar een modern schoolkind om te zoeken naar een verbeelding van God die we als mensen nodig hebben om diens aanwezigheid te voelen.

Emerson Terinathe waarschuwt in zijn column voor een groot gevaar: kleine kinderen, die in hun onschuld nogal de neiging hebben hun ouders te verklikken.

Marian Knigge-van der Schors recenseert Levenslessen van een rabbijn, een boek dat een verslag is van de gesprekken tussen journalist Annemiek Leclaire en Awraham Soetendorp, emeritus rabbijn van de Liberaal Joodse Gemeente in Den Haag.

Ook het academisch jaar gaat weer van start. Daarom interviewde Jasja Nottelman student Ivar van der Velde, die afgelopen jaar bestuurslid van het SKLO was.

Reinder de Jager duikt in de wereld van de dovencultuur, met behulp van dove schrijver Henk Betten en horende gebarendominee ds. Martin Visser - bijgestaan door een gebarentolk. Zij vertellen over een project van de lange adem: het vertalen van de Bijbel naar Nederlandse Gebarentaal, zodat ook doven het Woord in hun eigen taal kunnen lezen.

Veel leesplezier!

Vriendelijke groet,
Annejet Fransen

cover nummer 16

Editie 16 - 2024

Lees meer Bekijk pagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief