Redactioneel

Jaargang 25, nummer 17

Beste lezer,

Zondag 6 oktober is Israëlzondag. Arie-Pieter Schep doet in Bij de Tijd een voorstel voor de invulling daarvan die recht doet aan de pijn en zorgen van dit jaar.

Misschien (heel misschien) denkt u wel: de rubriek Vierwijzer op pagina 23 werd toch door studenten van de PThU geschreven? Hoe zit dat nu de universiteit uit Groningen vertrokken is? Daar hebben we een oplossing voor gevonden: redactielid Reinder de Jager is derdejaars cursist Theologie voor Geïnteresseerden en schrijft met ondersteuning van een aantal anderen deze rubriek nu voor ons. Hij interviewde ook de cursusleider van TVG, ds. Bert van der Woude, die vertelt wat de cursussen te bieden hebben aan de samenleving.

Dat het de meest spectaculaire comeback in de kerkgeschiedenis is kunnen we niet zeggen, maar misschien wel de meest spectaculaire comeback van de recente kerkgeschiedenis in ons deel van de wereld: ds. Susanne Freytag is terug in de Lutherse gemeente! Frits Tromp interviewde haar.

Ook theoloog Evelyn Underhill maakt een comeback, ondanks haar overlijden in 1941. Haar gedachtegoed vindt zijn weg in het Nederland van 2024, omdat het nog steeds zeer de moeite waard is. Ds. Alberte van Ess vertelt waarom in Kerk en Theologie.

Alice Henkel, tot slot, interviewt ook een nieuwe ambtsdrager, namelijk pastoor Victor Maagd van de Martinusparochie.

Vriendelijke groet,
Annejet Fransen

Cover nummer 17

Editie 17 - 2024

Lees meer Bekijk pagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief