Redactioneel

Jaargang 25, nummer 18

Beste lezer,

Al een tijd terug attendeerde Jan Wijbenga ons erop dat in december 1999 het allereerste nummer van Kerk in Stad ooit verscheen. We bestaan dus (bijna) 25 jaar! Dat vieren we nu met een themanummer, waarin we terugblikken en natuurlijk ook vooruitkijken. Want Kerk in Stad is levendiger dan ooit. Ook leden van de PG Groningen en PG Damsterboord die geen abonnement hebben krijgen dit nummer, als cadeautje. Een voorproefje van hoe het wordt als Kerk in Stad straks gratis beschikbaar wordt!

Reinder de Jager vertelt in Bij de Tijd hoe het redactiewerk heeft veranderd hoe hij in de kerkdienst zit, en van daaruit naar de wereld kijkt. Jasja Nottelman interviewt ons nieuwste redactielid én aanstaande predikant van de Nieuwe Kerk Alexandra Matz. Henk Binnekamp onderzoekt wat een kerkblad nou eigenlijk is – of wat het zou kunnen zijn.

Verschillende oud-medewerkers van Kerk in Stad vertelden Frits Tromp hun ervaringen en Pieter Bootsma blikt terug op 25 jaar kerkelijke geschiedenis en dan met name de ‘olifant in kamer’: de enorme ontkerkelijking van de afgelopen jaren. Daar kunnen we op meerdere manieren mee omgaan. Reinder bladert met ons het nummer van december 1999 door. Onze voorzitter Jasja Nottelman vertelt over de huidige redactie, en we geven meteen wat meer informatie over de naderende digitalisering van Kerk in Stad. Tonko Ufkes schreef zelfs een speciaal jubileumgedicht voor Kerk in Stad!

Tot slot brengen we een overzicht van alle vierplekken die op de een of andere manier betrokken zijn bij Kerk in Stad. Wat opvalt: in 2024 zijn er minder wijkgemeenten dan in 1999, maar wel veel meer plekken waar mensen in geloof samenkomen.

U zult het ons vast niet kwalijk nemen als we een klein beetje opscheppen over ons kerkblad – zo’n tachtig tot honderd (vooral) vrijwilligers werken er heel hard aan. En we hopen nog heel lang door te mogen gaan.

Veel leesplezier!

Vriendelijke groet,
Annejet Fransen

Cover nummer 18

Editie 18 - 2024

Lees meer Bekijk pagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief