Redactioneel

Jaargang 25, nummer 19

Beste lezer,

We belanden zo langzamerhand in een tijd van het jaar waarin er veel bijzondere diensten zijn. De eerstvolgende zijn de gedachtenisdiensten, die tegenwoordig ook in protestantse kringen meestal rond Allerheiligen gehouden worden, en daarna Dankdag voor Gewas en Arbeid. Jan Wijbenga schrijft over gedenken in Bij de Tijd. Ook Tirtsa Liefting schrijft over rouw en gedenken, aan de hand van de ‘Rouw en Verlies Kas’ die op verschillende plekken in Nederland rouw een plekje in de maatschappij geeft.

Job-Jan ten Horn begeeft zich juist naar de rand van de maatschappij: hij is de nieuwe straatpastor van de Open Hof. Jasja Nottelman interviewt hem.

Toen ik laatst bij de gezamenlijke Dorpsmaaltijd in mijn dorp was (hoera voor Stedum) moest een buurvrouw van mij wat eerder weg om naar de cursus Gronings in de stad te gaan. Ze kon namelijk al heel lang Gronings verstaan, maar durfde het nooit te spreken. Als u in hetzelfde parket zit, kunt u genieten van een prachtige Groningse vertaling van een herfstgedicht van Rainer Maria Rilke dat wordt besproken door Tonko Ufkes.

Tonko verblijdt ons ook weer met een nieuw drieluik over mooie houtsneden hier in het noorden: ditmaal over een koorbank in Bolsward, waarop bijbelse vrouwen afgebeeld zijn die het volk redden.

Trouwens, voor wie zich ongerust maakt nu Kerk in Stad digitaal wordt: binnenkort gaat er met Kerk in Stad een kaartje mee waarop u het kunt aangeven als u het blad niet digitaal kunt lezen. Dan weet u dat alvast!

Vriendelijke groet,
Annejet Fransen

Cover nummer 19

Editie 19 - 2024

Lees meer Bekijk pagina

Schrijf je in voor de nieuwsbrief