Redactie Kerk in Stad
Met een mooie groep mensen maken we met veel plezier elke twee weken Kerk in Stad voor onze geïnteresseerde lezers. Dat we overgaan op een digitaal blad zal bij ons de pret niet drukken, we gaan rustig voort.
Het is een voorrecht om voorzitter te zijn van een enorm gemotiveerde groep redactieleden. En daarbij is Annejet Fransen als eindredacteur onmisbaar. Elke vergadering, die om de week plaatsvindt, heeft een vast stramien. We evalueren het laatste nummer, kijken naar de komende drie nummers en wisselen nieuwtjes en wetenswaardigheden uit over Groningen, met hier en daar een blik in het Ommeland. Ben je nieuwsgierig wat er in Groningen gebeurt, of het nu meer kerkelijke activiteiten betreft of dingen die plaatsvinden op de rand van kerk en samenleving, dan is zo’n breed samengestelde redactie een inspirerende bron.
Ds. Pieter Versloot, die als stadspredikant met allerlei mensen contact heeft. Reinder de Jager zit al heel lang in de redactie, is koster in de Stefanuskerk en is bij Kerkenheem actief. Hij brengt Damsterboord dichterbij. Alice Henkel doet in de stad veel vrijwilligerswerk in onder andere de Martinikerk en de Akerk. Ze maakt graag op bij allerlei gelegenheden foto’s en interviewt mensen. Henk Binnekamp heeft hart voor diaconie en was vanuit de Protestantse Theologische Universiteit altijd een mooie link naar docenten. Pieter Bootsma is onze nestor en weet heel veel over historisch Groningen en de ontwikkeling van het kerkelijk leven. Alexandra Matz is nog niet zo lang geleden aangeschoven, u vindt een interview met haar elders in het blad.
Frits Tromp is onze buitenlandse correspondent, hij woont in Leeuwarden, doet regelmatig interviews en heeft al een paar boeken op zijn naam staan. Tonko Ufkes is bekend in Stad en Ommeland vanwege zijn prachtige stukjes over details in kerken als het gaat om houtsnijwerk of ander moois. Petra Elzes kijkt mee hoe het ervoor staat met het beeld in Kerk in Stad en maakt foto’s op verzoek. Rachel Wardenaar is op afstand nog betrokken en heeft geschreven over de ontwikkelingen binnen de PThU.
Annejet zorgt er elke keer weer voor dat wij goed weten wat we moeten doen en schroomt niet om ons daaraan te herinneren. In contact met de vormgever van uitgever Dekker ziet Kerk in Stad er elke keer weer aantrekkelijk uit en zorgen de correctoren ervoor dat alle foutjes er voor verschijning uit worden gehaald. Het nieuws uit de wijken komt binnen via een flinke groep wijkcorrespondenten. Zelf vind ik het leuk om aandacht te schenken aan wat studenten beweegt in de stad en laat ik ze graag aan het woord via interviews of doe ik verslag van activiteiten waarin ze zelf vaak de hoofdrol hebben.
Een redactie waar je u tegen zegt!
Ook in de toekomst willen we graag de stad in beeld brengen en dan vanaf januari via de digitale weg. We zullen daarin geholpen worden om toegankelijk te (blijven) schrijven wanneer je de artikelen via een iPad/tablet, telefoon of computerscherm leest.
Op naar de volgende 25 jaar…
Jasja Nottelman
En dan dus digitaal
Vanaf januari 2025 gaat Kerk in Stad digitaal. Dit betekent een overgang naar een volledig gratis, prettig leesbaar en toekomstbestendige digitale uitgave. Positief is dat we daarmee beter en sneller kunnen inspelen op de actualiteit en voorkomen dat Kerk in Stad onbetaalbaar wordt. Als we niets zouden doen, zou Kerk in Stad namelijk door stijgende kosten en dalend abonneebestand binnen afzienbare tijd te kostbaar worden.
Tijdens deze overgang hebben we nadrukkelijk ook oog voor mensen die moeite hebben met het digitale. Het blijft daarom voorlopig mogelijk om een fysiek exemplaar te ontvangen. Vier weken geleden hebt u al meer kunnen lezen over deze plannen. We leggen graag nog wat meer uit over wat er de komende tijd staat te gebeuren.
- Iedereen krijgt toegang tot de artikelen. Daar hoeft u niets voor te doen. U kunt zich over een tijdje wel abonneren op een digitale nieuwsbrief. Zo wordt u erop geattendeerd als er een nieuwe editie is.
- Wilt u toegang tot de digitale wijkberichten? Als u al een digitaal abonnement bij Kerk in Stad hebt, hoeft u niets te doen. U krijgt van ons te zijner tijd nieuwe inloggegevens toegestuurd. Hebt u nog geen account, dan zult u dat kunnen aanmaken. We zullen u daarvoor precieze instructies geven en zorgen dat er hulp voorhanden is.
- Kunt u Kerk in Stad niet digitaal lezen? Dan kunt u dat binnenkort aangeven op een formulier dat u per post krijgt.
Hebt u vragen? Bel dan naar het Kerkelijk Bureau op dinsdag of donderdag tussen 9:00 en 16:00 uur, tel. (050) 318 36 36.
Stichting Kerk in Stad: Annelies Noordhof-Hoorn, Cor van der Klaauw, Nick Everts